Řešený projekt má za cíl napomoci získání hlubšího poznání účinků vysokotlaké pasterace, využití vysoké tlaku a teploty pro sterilizaci a ohmického ohřevu z pohledu vlivu těchto technologií na kvalitu, bezpečnost a senzorickou jakost potravinářských výrobků, hodnocenou na základě řady parametrů, např. struktury potravin, přítomnosti mikroorganismů a spor, enzymatické aktivity a nutričních ukazatelů, procesních kontaminantů, v porovnání s konvenčními technologiemi.
Název programu: Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Název prioritní osy: Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace
Název investiční priority: Podpora podnikových investic do výzkumu a inovací a vytváření vazeb a součinnosti mezi podniky, středisky výzkumu a vývoje a odvětvím vysokoškolského vzdělávání, zejména podporou investic v oblasti vývoje produktů a služeb, přenosu technologií
Tématický cíl: Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací - Zvýšit intenzitu a účinnost spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích